Tilbage i 1922 gik en gruppe mænd i Tolodo, Ohio, USA sammen om, at stifte en ny organisation, nemlig en Y's Men Club. Mændene havde gennem et stykke tid regelmæssigt spist frokost sammen, men ville nu gerne lave et mere formelt samarbejde - et samarbejde som skulle være en støtte for det lokale YMCA (KFUK), såvel med penge og med praktisk hjælp. Klubben og organisationen kan således fejre 100 års jubilæum i 2022.

Klubben blev hurtigt inspirationskilde til tilsvarende klubber i andre byer, såvel i USA som i Canada.

I 1947 kom bevægelsen via en Polsk klub også til Danmark, nemlig til Aalborg (Denne første klub eksisterer iøvrigt fortsat!). Y's Men-bevægelsen kan således fejre 75 års jubilæum i Danmark her i 2022.

Vendelbo Y's Men's Club, Hjørring blev oprettet og optaget i den internationale organisation den 6. oktober 2012, hvorfor klubben fejrer 10 års jubilæum. Klubben blev oprettet med hjælp og støtte fra Hjørring Y's Mens Club, vores såkaldte moderklub.

Det lokale jubilæum blev fejret ved en festaften, mandag den 3. oktober 2022, hvor vores naboforeninger var inviteret og hvor præsidenten for Y's Men Region Danmark. Erling Birkbak var inviteret som gæste- og festtaler. Vi fik en rigtig god og hyggelig aften.